Supa de legume, cu crutoane

de RODIMUR in Supe, 14 Mar 2019 | 3546 vizualizari

 

Parcă niciodată nu mi s-a părut mai bună decât acum supa de legume, căreia i-am asociat niște crutoane crocante, frumos rumenite și proaspăt scoase din cuptor. Un preparat foarte gustos și natural, de post!
Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de supă de 4 litri.

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • 1/2 țelină
  • 4-5 cartofi roz
  • 2 roșii
  • 1 ceapă
  • 3-4 căței de usturoi
  • 100 grame de mazăre
  • 200 grame de fasole verde
  • ulei de floarea soarelui pentru călit
  • 1 lingură de pastă de tomate
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • Pentru servit:
  • crutoane rumenite în cuptor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de legume, cu crutoane:

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie mărunt și se pun la fiert, cu 3 litri de apă. Când se ridică spumă deasupra, se culege și se aruncă.

După două-trei clocote se adaugă mazărea și fasolea verde, alese și spălate bine în câteva ape. Se completează, dacă este nevoie, cu apă caldă.

Între timp se pregătesc legumele călite. Se curăță ceapa și usturoiul se spală, se taie mărunt și se călesc la foc mic, în ulei suficient, până ce se înmoaie.

Roșiile se spală, se taie cubulețe și se călesc cu celelalte legume. Se adaugă o lingură de pastă de tomate și se ține tigaia la foc mic, până ce mai scade puțin lichidul lăsat de roșii.

Se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert, în oala cu celelalte legume.

După două-trei clocote se adaugă și legumele călite și se mai lasă la fiert, la foc mediu, încă două-trei clocote.

Între timp se aleg, se spală și se toacă frunzele de pătrunjel.

Când cartofii au fiert, se condimentează supa cu sare, piper și cimbru, iar după 2-3 minute se ia oala de pe foc, se adaugă pătrunjelul tocat, se pune capacul și după încă 10-15 minute ”de odihnă” supa se poate servi, cu crutoane crocante, rumenite frumos în cuptor.

TIPS-URI

1

Puteți folosi mazăre și fasole verde din congelator. Eu așa am făcut...

2

Folosiți cartofi roz, care fierb bine și nu se sfărâmă.

3

Tăiați cartofii sub formă de cubulețe mici, cât să încapă într-o lingură, ca să nu fiți nevoiți să-i tăiați în farfurie.

4

Nu prăjiți ceapa și usturoiul tare, ca să nu se ardă. Dacă sunt călite doar până devin trasparente, aceste legume au un gust bun, dulce, foarte plăcut.

5

Adăugați cartofii în oală la sfârșit, când celelalte legume sunt aproape fierte.

6

Presărați pătrunjel tocat după ce ați luat oala de pe foc, sau direct în farfurie.

7

După ce ați luat oala de pe foc, lăsați supa să ”se odihnească”, cu capacul pus, încă 10-15 minute, înainte de a fi servită.

8

Dacă este post, nu putem adăuga în supe, nici găluște, nici tăiței, dar crutoanele crocante, bine rumenite în cuptor sunt foarte bune.

9

De vreme ce se asociază crutoane la această supă, se mănâncă fără pâine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de legume, cu crutoane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

RODIMUR 1

14.03.2019, 21:17

Da, Rocsi, cu crutoane crocante și rumenite are un gust tare bun, mai bun decât altă dată...! Și pentru mine a fost o surpriză plăcută...! Mulțumesc frumos pentru apreciere!

dantes 1

15.03.2019, 09:59

Foarte buna!

RODIMUR 1

15.03.2019, 10:03

Mulțumesc frumos, Dantes, pentru apreciere!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa cu ciuperci si taitei - de post